Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dt 26, 16-19, Mt 5, 43-48

Dieťa kopíruje rodičov, okolie a chce dosiahnuť a zvládnuť to, čo rodičia.

Postupne každý človek chce ísť svojou cestou, byť osobnosťou. Často však nasledujeme vedome, lebo podvedome vzory, ktoré nás neposúvajú vpred.

Pomôže nám, ak nedovolíme, aby niekto v našom živote mal väčšiu autoritu ako Boh. My veriaci sa k tomu hlásime. A musíme povedať, že je to náročné. Dnes nás Ježiš vyzýva: Vy teda buďte dokonalí, ako je dokonalý váš nebeský Otec.“ Hovorí nám aby sme sa zdokonaľovali a boli synmi svojho Otca, ktorý je na nebesiach. Veď on dáva slnku vychádzať nad zlých i dobrých a posiela dážď na spravodlivých i nespravodlivých.

Ako začať?

V Skutkoch apoštolov čítame, že Peter po zoslaní Ducha Svätého ľuďom pripomína, že zapreli spravodlivého a žiadali prepustiť vraha. Títo ľudia sú dojatí a priznajú si chybu. Tí, ktorí predtým – ako tušíme – na Pilátovom nádvorí kričali „ukrižuj ho“, alebo s nimi súhlasili, teraz – pod vplyvom Petrovej reči – zažijú pokánie a obrátenie. Toto je výsledok toho, že im Ježiš odpustil, modlil sa za nich na kríži a nakoniec za nich zomrel, aby ich vykúpil.

Je to účinok milosti, že sa človek obráti. Je tu pre nás v istom zmysle prísľub, že ak iniciujeme takýto proces voči našim nepriateľom, tak skôr či neskôr dôjde k podobnému zmiereniu na tomto alebo budúcom svete. Nevieme, ako sa to stane, je to sila dobra, tak ako oheň hasí voda a nie olej.

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/568-sobota-po-1-postnej-nedeli

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2070-sobota-po-1-postnej-nedeli-19

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3830-sobota-po-1-postnej-nedeli-23




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.