Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 13, 44-52, Jn 14, 7-14

Mal som kamaráta s ktorým som hral tenis.

Raz prišiel s ďalšou novou raketou. Bol som v obchode a sedela mi do ruky – povedal. Opýtal som sa, čo mu na to povedala manželka. Citoval ju: „Myslela som, že ťa poznám.“ Niekedy nestačia roky, aby sme niekoho ako-tak poznali.

 Apoštoli poznali Pána Ježiša tri roky. Keď im povedal: „Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho.“ Filip sa ozval: „Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí.“

Ježiš mu vravel: „Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: ‚Ukáž nám Otca?!‘ Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.

Pre apoštolov to bolo náročné stotožniť Ježiša s Bohom. Nám je to ľahšie. Uvedomujeme sa, že Ježišove slová: Kto vidí mňa, vidí Otca, máme brať v duchovnom smere. To znamená, že Boh sa k nám správa tak, ako Ježiš.

Premietneme si Ježišove slová, postoje do postojov Nebeského Otca. A to je úžasné, že Boh je Ježiš Kristus!

Turzovka, 6.5.2023




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.