Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 1, 26 – 2, 3, Kol 3, 14-15. 17. 23-24, Mt 13, 54-58

Boh vytvoril Zem a okolo neho obrovský vesmír. Pre človeka je Zem jeho centrom. 

Potom Boh povedal: „Urobme človeka na náš obraz, na našu podobu... A stvoril Boh človeka na svoj obraz; na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril. Stvoriteľ na Zem dosadil človeka ako korunu tvorstva, dal mu k dispozícii svoje úžasné dielo.

Ak sledujete hodnotné prírodopisné dokumenty, môžeme si uvedomiť, že do príchodu človeka, si Zem „žila celkom dobre“. Objavil sa tu človek, ktorý počúvol rozkaz Stvoriteľa: „Vzrastajte a množte sa. Naplňte zem a podmaňte si ju. Panujte nad morskými rybami, nad nebeským vtáctvom a nad všetkou zverou, čo sa hýbe na zemi.“

Lenže začal to tu kaziť. Ako je to možné?! Človek pokazil projekt výstavby sveta. Áno, je to ako keď príde na stavbu niekto „múdry“, teda prešpekulovaný a začne si robiť po svojom. A človek to robí so svetom. Ničí ho a vďaka svojmu vojnovému arzenálu môže vyhubiť život.

Dnes si pripomíname Jozefa, robotníka, ktorý pracoval „spravodlivo“ vo svojom mikrosvete. A jeho skromná práca podľa božieho projektu má dopad na makrosvet. Cez Máriu a „jeho Syna“ má Jozefova činnosť dopad i na nás. Pritom Jozef vôbec nemal úmysle ovplyvňovať svet, iba robil čo od neho žiadal Boh.

Svojim konaním po vzore sv. Jozefa nemusíme zachrániť svet, ale môžeme zachrániť náš mikrosvet. A tým robíme niečo pre celý svet.

Turzovka, 1.5.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.