Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 9,1-20, Jn 6,52-59

Hovorí sa, že ak dravec zacíti krv, je nezastaviteľný.

Skutky apoštolské popisujú Šavla po kameňovaní Štefana: Šavol ešte stále dychtil po hrozbách a zabíjaní Pánových učeníkov.

Bolo mu málo prenasledovať kresťanov v Palestíne, preto išiel k veľkňazovi a vyžiadal si od neho listy pre synagógy v Damasku, aby mohol stúpencov tejto Cesty, mužov i ženy, ak tam dajakých nájde, v putách priviesť do Jeruzalema. Bol nezastaviteľný!

Čo sa stalo? Dravec Šavol bol zastavený. Ako šiel a blížil sa k Damasku, zrazu ho zalialo svetlo z neba. Padol na zem a počul hlas, ktorý mu hovoril: „Šavol, Šavol, prečo ma prenasleduješ?“

Bol zhodený z koňa doslova i obrazne. Zo Šavla sa stal Pavol. Z prenasledovateľa, horlivý apoštol. Z dravca baránok.

Denne sa modlíme za ukončenie vojny na Ukrajine a Putin nezastavil agresiu. Už sme z toho my i svet unavení a rezignujeme. A to je škoda. Máme pokračovať v pokání a modlitbách. Dokonca nás k tomu vyzýva zjavenie vo Fatime, kde sa od 13. mája 1917 pol roka zjavovala Panna Mária trom deťom.

Ľudstvo vyzývala modliť sa a robiť pokánie za obrátenie Ruska, aby nerozšírilo svoje bludy do celého sveta. Panna Mária žiadala zasvätenie Ruska jej Nepoškvrnenému Srdcu. Vyhlasuje, že ak cirkevný predstavitelia prijmú jej požiadavky, Rusko sa obráti a bude pokoj na zemi.

Chudiatka vystrašené deti ani netušili kto a kde je Rusko, čo je revolúcia a bludy. Ateisti a socialisti tvrdili, že deti nahovorila Cirkev a trápili ich tvrdým vyšetrovaním a vyhrážkami. Pritom samotní predstavitelia Cirkvi spočiatku neprijímali toto posolstvo a ruské bludy sa rozšírili do celého sveta. Terajší pápež nechcel urobiť tú istú chybu a preto hneď po invázii Ruska na Ukrajinu nediplomaticky nazval túto vojnu masakrom a opätovne zasvätil Rusko Panne Márii.

História nás učí vytrvať, modliť sa a robiť pokánie.

Turzovka 28.4.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.