Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 6, 1-7, Jn 6, 16-21

Viac ako 80 ľudí zahynulo a stovky ďalších utrpeli zranenia pri tlačenici, ktorá vo štvrtok vypukla na charitatívnom podujatí vo vojnou zmietanom Jemene.

Podľa predstaviteľov šiitského vzbúreneckého hnutia húsíov ide o jednu z najväčších tragédií svojho druhu za uplynulé desaťročie. Najsmutnejšie je to, že tlačenica bola kvôli deviatim dolárom, ktoré mal každý dostať. Svedčí to o hroznej biede týchto ľudí a o tom, že bohatstvo sveta je nespravodlivo rozdelené!

Ktovie ako to bolo pri rozmnožení chleba Pánom Ježišom. Nehovorí sa tam o nejakých nepokojoch. Pri charitatívnej činnosti prvých kresťanov sa už spomína nepokojnosť: Helenisti začali šomrať na Hebrejov, že pri každodennom obsluhovaní zanedbávajú ich vdovy. Apoštoli to vyriešili vymenovaním siedmich diakonov. A situácia sa uspokojila.

Vzor, ako riešiť problémy vzťahové i „chlebové“. Dúfajme, že sa vo svete nájdu ľudia, ktorí sa usilujú o spravodlivosť. A majme ambíciu, patriť k nim.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.