Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 5, 27-33, Jn 3, 31-36

Kto miluje, zahŕňa milujúceho pozornosťami, darčekmi, venuje mu veľa času.

Akoby zabúdal na seba. To je prototyp lásky Boha k Synovi, ale aj k svetu.

Vzor lásky Boha Otca k Synovi je vyjadrený touto vetou dnešného evanjelia: Otec miluje Syna a dal mu do rúk všetko.

Vzor lásky Boha Otca k svetu je opísaný takto: Kto verí v Syna, má večný život.

Môže milujúci zavrhnúť milovaného? Môže, ak jeho láska nie je opätovaná a stratí trpezlivosť, energiu k milovaniu. Môže Boh stratiť energiu a silu k láske? Nemal by. Vlastne nemôže!  Prečo sme teda počuli, ale kto Synovi neverí, neuzrie život a spočinie na ňom Boží hnev?

Boh sa predsa nehnevá, má energiu na lásku, sám je láska. Tieto verše sú priradené k slovám Jána Krstiteľa a jeho vyjadrenia sú tvrdo prorocké. Mali by sme ich brať ako zautomatizované odsúdenie. Kto odmieta Božiu lásku, automaticky ide mimo Božej lásky, tým aj života!

Snažme sa skôr pozitívne: Kto verí v Syna, má večný život. Pane, daj mi vieru a nádej v tvojho Syna, pomôž mi túžiť po večnom živote, po živote, ktorý je taký dobrý a plný, že nikdy neskončí. Pomôž mi uvedomiť si, že to začína teraz a nie po smrti.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.