Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ez 37, 21-28, Jn 11, 45-56

Včera sme uvažovali nad populizmom židovských predstavených, ktorí nezajali (nekameňovali)  Ježiša, lebo sa báli ľudu.

Preto chceli urobiť monster proces a Ježiša odsúdiť vo veľrade (ako komunisti v päťdesiatych rokoch, keď sa ujímali moci).

Čítali sme: Veľkňazi a farizeji zvolali veľradu a hovorili: „Čo robiť? Tento človek robí mnohé znamenia. A ako býva v takýchto procesoch, „pozerá sa na dobro národa“.  Ak ho necháme tak, uveria v neho všetci, prídu Rimania a zničia nám i toto miesto i národ.“

Čo ľud? Tí si  navzájom vraveli: „Čo myslíte? Príde na sviatky?“ Ľudia sú zvedaví ako to dopadne. Čakali možno znamenia a nechali to na predstavených. A tak to aj dopadlo. Prišli aj na nádvorie kde Pilát súdil Ježiša a keď videli po bičovaní  zúboženého Ježiša a s tŕňovou korunou na hlave, povedali si, že to nemôže byť Mesiáš. A opäť to nechali na predstavených a dokonca na okupačnú moc.

Turzovka, 1.4.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.