Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 17, 3-9, Jn 8, 51-59

Zmluvy – koľko radosti často robia a ako sa nedodržiavajú.

Keď priletel britský premiér Arthur Neville Chamberlain z rokovania v Mníchove s radosťou ukazoval zmluvu dohody, ktorá bola vlastne mníchovskou zradou a dohoda sa stala zdrapom papiera.

Keď urobil Boh zmluvu s Abrahámom povedal mu: Tebe a tvojmu potomstvu po tebe dám krajinu, v ktorej si ako cudzinec; celú zem Kanaán do večného vlastníctva a budem ich Bohom. Potom Boh povedal Abrahámovi: „Ale aj ty zachováš moju zmluvu, aj tvoje potomstvo po tebe vo všetkých pokoleniach.“

Boh sa rozhodol uzavrieť jednostrannú zmluvu večnú, že bude Bohom Abrahámovým a jeho potomstva. Izrael zmluvu nedodržal, Boh áno.

Hoci tento národ pre svoju nevernosť prešiel rôznymi tragédiami ako bolo: Asýrske a Babylonské zajatie, zničenie Jeruzalema. Následne bol národ Rimanmi rozprášený do celého sveta, prežil holokaust a je tu stále. Boh ho ochraňuje aj napriek tomu, že ako národ neprijal Božieho syna z Mesiáša.

Ježiš povedal Židom aj nám „Veru, veru, hovorím vám: Kto zachová moje slovo, neuvidí smrť naveky.“ Je to jeho prisľúb (zmluva) aj pre nás. Pre Izrael prisľúb stálej ochrany a existencie, pre nás prisľúb večného života. Izrael neprijal Mesiáša. Čo my?

Preto sa pýtajme. čo robíme s prijatým Ježišovým slovom a čo znamená zachovať ho? - Nosiť Božie slovo v srdci, vo vedomí, v pamäti. Teda vracať sa k nemu a stále si ho osviežovať. Takto bude v nás Ježišovo slovo živé a prinášať život, ktorý nič nemôže premôcť, ani smrť.

 Turzovka, 30.3.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.