Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 37, 3-4. 12-13a. 17b-28, Mt 21, 33-43. 45-46

Za najsmutnejší príbeh Biblie považujú mnohí postoj bohatého mladíka.

Ježiš mu vravel: „Ak chceš byť dokonalý, choď, predaj, čo máš, rozdaj chudobným a budeš mať poklad v nebi. Keď mladík počul toto slovo, odišiel smutný, lebo mal veľký majetok. Potom príď a nasleduj ma!" (Mt 19:21-22). Smutný príbeh - dal prednosť majetku.

Jedným z najsmutnejších výrokov v evanjeliách je dnešný nevinný výrok otca: „K môjmu synovi budú mať úctu.“ Je to síce výrok z podobenstva, je to však realita. Stvoriteľ posiela svojho Syna a ľudstvo nemalo a nemá k nemu úctu!

Čo by sa stalo, keby Ježiš dnes prišiel do nášho sveta. Jeho posolstvo o Božom kráľovstve by ho postavilo do priameho protikladu k toľkým iným kráľovstvám. Stal by sa nepriateľom, ktorého sa treba zbaviť. Nie je to hypotetická otázka. To je realita! Útoky na Ježiša, jeho verných (jeho Cirkev) sú priam priam bežné. 

Ide však o nás, ako splácame nájom? Nedávny prieskum ukázal, že desať najbohatších mužov sveta za posledné dva roky zdvojnásobilo svoj majetok, zatiaľ čo 99 % príjmov ostatných kleslo. Desaťtisíc detí denne zomiera od hladu a chorôb. Miliarda ľudí žije v chudobe a hlade. 

Žijeme v Božom svete. Aké nájomne prinesiem (prinášam) Stvoriteľovi? 

Turzovka, 10.3.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.