Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jer 17, 5-10, Lk 16, 19-31

Na sociálnych sieťach vidíme domácich mazličkov v perinkách.

Mne sa pritom vynára fotografia, urobená v marci v roku 1993 fotografom menom Kevin Carter, keď bol práve pracovne v Sudáne. Dievčatko vychudnuté a zúbožené zachytil neďaleko mestečka Ayod. Bolo práve na ceste k centru, kde OSN poskytovalo ľuďom v núdzi stravu a lieky. Vo svojej ceste však nevládalo pokračovať a tak si na chvíľu čuplo na zem, aby si odpočinulo. V tom však neďaleko od neho pristál sup a čakal, kým dieťa zomrie, aby sa na jeho mŕtvole nakŕmil.

Fotografia bola predaná do novín a prvýkrát sa objavila dňa 26. marca v roku 1993.

https://www.interez.sk/fotka-supa-a-maleho-dievcatka-zmeni-vas-pohlad-na-svet-autora-zaberu-stala-zivot/

Vďaka médiám môžeme denne vidieť podobné kontrasty; na jednej strane luxus pre zvieratka, na druhej strane neskutočná bieda pre detí a ľudí vôbec.

V dnešnom podobenstve sme mohli vidieť, že Lazár a boháč nežijú ďaleko od seba. Jeden pri bráne domu, druhý v ňom. Tak je to aj v živote, ak máme otvorené oči. A máme ich mať otvorené!

Turzovka, 9.3.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.