Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 10, 1-10, Mk 3, 31-35

Človek môže byť „niekým“ len vtedy, keď je blízko Boha, pretože len dobro je „niečo“ a Boh je jediným zdrojom dobra. 

Zlo nie je nič, pretože je to absencia dobra. Takže, odchod od Boha je len ničota.

Preto je pre nás prirodzené, že prichádzame k Ježišovi. Nám sa nedá k nemu prísť tak fyzicky ako Ježišovej matke a rodine. Môže nás potešiť to, čo im povedal, keď ho hľadali: Rozhliadol sa po tých, čo sedeli okolo neho, a povedal: „Hľa, moja matka a moji bratia. Lebo kto plní Božiu vôľu, je môj brat i moja sestra i matka.“ Patríme do jeho rodiny, presnejšie - môžeme.

Ako sa môžeš priblížiť k Pánu Ježišovi?

Poďme postupne: Boží, teda i Ježišovi, sme od narodenia – každý z nás je Božím stvorením, jeho dieťaťom. Táto blízkosť je však len formálna, kým sa nepretaví do plnenia Božej vôle. Preto pred svojou matkou a rodinou vyhlásil: Lebo kto plní Božiu vôľu, je môj brat i moja sestra i matka.

To znamená, že máme plniť vôľu Božiu a tú plní ten, kto koná dobro. Konaním dobra, konkrétne toho, čo Boh označuje ako dobro, sme blízko Bohu a realizuje sa naša vrodená blízkosť k nemu.

Áno, neučíme sa my a neučíme tomu ani deti, čo hovorí o sebe Ježiš: Prichádzam, aby som plnil tvoju vôľu, Bože. To zaznelo v prvom čítanie dvakrát. Aj v refréne medzispevu sme to opakovali vo forme modlitby.

Turzovka, 24.1.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.