Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 9, 2-3. 11-14, Mk 3, 20-21

Snáď ste videli filmové spracovanie života sv. Františka.

Keď začal radikálne žiť evanjeliovú chudobu, považovali ho za pomäteného. Najmä jeho bohatý otec si nevedel predstaviť, žeby mal žiť v takej chudobe a všetkého sa zrieknuť. Nevedel to ináč vysvetliť, jedine tým, že sa pomiatol.

Keď Don Bosko začal (vlastne iba chcel) realizovať svoje plány práce s mládežou, chceli ho importovať do blázninca.

Keď Ježiš začal verejné účinkovanie, pravdepodobne jeho nepriatelia upozornili jeho príbuzných a presvedčili ich o jeho nepríčetnosti. Tí tomu uverili a prišli ho odviesť, lebo hovorili: „Pomiatol sa.“

Dôvodom, prečo táto správa získala u príbuzných hodnovernosť, bolo pravdepodobne to, že medzi nimi žil ako stolár; že bol chudobný a neznámy; a že teraz, vo veku 30 rokov, odišiel zo zamestnania, trávil veľa času na púšti, odopieral si životné pohodlie a pasoval sa na Mesiáša. Mnohí ale Ježiša prijímali s veľkou úctou. Čítame: Ježiš vošiel so svojimi učeníkmi do domu a znova sa zišiel toľký zástup, že si nemohli ani chleba zajesť.

Obvinenie z „vykoľajenia“ z dôvodu venovania sa náboženstvu sa neobmedzovalo iba na Spasiteľa. Ak niekto začne byť hlboko citlivý na svoje hriechy, a trávi viac času v modlitbe a nezúčastňuje sa zábav; alebo ak začne dôsledne plniť náboženské povinnosti, žije ako veriaci vo večnosť, začne na to upozorňovať svojich susedov, začnú ho považovať ak nie za pomäteného, iste za čudáka.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.