Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 2, 14-18, Mk 1,29-39

Ste veriaci – veď preto ste si otvorili tento portál.

Ale nebadáme, že nám niečo chýba k plnšiemu (spokojnejšiemu) životu podľa viery?! Domnievam sa, že by nás mala „spaľovať túžba po lepšom živote vo viere“. Kde môžeme najlepšie „stretnúť Boha“?

Premyslime si tento text dnešného evanjelia:

Včasráno, hneď na úsvite, vstal a vyšiel von. Utiahol sa na pusté miesto a tam sa modlil. Šimon a tí, čo boli s ním, pobrali sa za ním. Keď ho našli, povedali mu: „Všetci ťa hľadajú.“

Keď sa Ježiš išiel modliť na pusté miesto, išiel za ním Šimon Peter a jeho spoločníci. Toto je pre nás veľmi dôležitý tip. Ak sa chceme s Ježišom stretnúť osobne, mali by sme ho hľadať „na pustom mieste“, teda v ústraní, v tichu, ďaleko od hluku. Ježiš je aj v bežnom živote, no najľahšie je možne stretnúť ho „na opustenom mieste“.

Prečo je to tak? V dave je ťažké vôbec niekoho nájsť. Ak sa niekto stratí v dave, máme problém ho vidieť. Dav bráni stretnutiu s človekom a aj stretnutiu s Bohom. O to viac, že ​​mnohí sa vydávajú za „bohov“ – svojím postojom radi dominujú. Preto, ak chceme stretnúť pravého Boha, mali by sme ho hľadať „na opustenom mieste“, akokoľvek to v skutočnosti bude vyzerať – či už to bude ticho v chráme, alebo v ústraní, alebo jednoducho v súkromí našej vlastnej izby.

A čo spoločné akcie (púte, sv. omše, pobožnosti...)? Tam by sme už mali prísť s Bohom v srdci, chváliť ho, spoločne sa z neho tešiť!

Prečo sme veľa raz formálny kresťania? Nehľadáme ho v tichu a nemáme ho potom v srdci.

Turzovka, 11.1.2023

Do pozornosti dávam i tieto karty:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/74-streda-1-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/631-streda-1-tyzdna-2

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1099-streda-1-tyzdna-3

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1563-streda-1-tyzdna-4

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1996-streda-1-tyzden-19




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.