Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Hebr 2, 5-12, Mk 1, 21b-28

Dvaja učitelia učiaci tie isté deti, pri jednom disciplína, pri druhom chaos.

V čom to je? Záleží či má autoritu. A to už neviem vysvetliť.

Ježiš mal autoritu. Dnes nám zaznelo: V sobotu vošiel Ježiš v Kafarnaume do synagógy a učil. I žasli nad jeho učením, lebo ich učil ako ten, čo má moc, a nie ako zákonníci.

Prečo mal Ježiš autoritu? To si vieme trochu (či dosť dobre) vysvetliť. A neboli to iba zázraky. Evanjelista popisuje, že autoritu mal aj pred zázrakom. Až keď ľudia žasli nad jeho učením, uzdravil posadnutého.

Potom sa všetci ešte viac čudovali a jeden druhého sa vypytovali: „Čo je to? Nové učenie s mocou! Aj nečistým duchom rozkazuje a poslúchajú ho.“ A chýr o ňom sa hneď rozniesol všade, po celej galilejskej krajine.

Vieme, že napriek tomu niektorí odporovali jeho slovám a neprijali ich. A to sa opakuje, vlečie dejinami a láme sa to aj v nás samých.

Úvahu môžeme zavŕšiť vrátením sa k úvodnému prirovnaniu. Aj keď má učiteľ autoritu, aj keď je v jeho triede tichučko, že „aj muchu počuť“, nenaučí všetkých. Len tých, ktorí sú nielen ticho, ale počúvajú a berú si jeho slová k srdcu! V prípade Ježišových slov ich je treba aj realizovať.

Turzovka, 10.1.2023

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.