Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Jn 2, 22-28, Jn 1,35-42

Ak máte radi knihy o osobnostiach, asi si o nich prečítate najradšej od autora, ktorý ju dobre poznal, žil s ňou. 

Evanjelium podľa apoštola Jána je jednou z najlepších kníh Biblie o našom Pánovi Ježišovi Kristovi, keďže ho napísal človek, ktorý bol Ježišovi celkom blízky; to znamená, že to napísal jeho blízky priateľ, Ján apoštol, „milovaný učeník“ Ježiša.

Ján opisuje život a učenie Krista z pohľadu, ktorý presahuje len historické fakty. Rozpráva nielen príbehy Ježišovho života, ale často vysvetľuje aj jeho učenie a teologické významy. Možno lepšie ako ktorýkoľvek iného biblického pisateľa, Jána použil Duch Svätý na to, aby hovoril priamo do našich myslí a sŕdc.

Všetky knihy Biblie sú rovnako inšpirované Bohom, ale verím, že toto konkrétne evanjelium by pre nás mohlo byť zvláštnym požehnaním.

Zoberme dnešný úryvok. Ján nepíše priamo o Ježišovi, ale cituje Jána Krstiteľa. Text končí vetou: To sa stalo v Betánii za Jordánom, kde Ján krstil. A potvrdzuje vyššie napísané. Práve tam bol aj Ján evanjelista. Veď bol učeníkom Jána Krstiteľa.

Jeho evanjelium konči takto: „To je ten učeník, ktorý o týchto veciach vydáva svedectvo a toto napísal“... Ján bol stále s Ježišom a vydal nám svedectvo o Ježišovi, ako aj Ján Krstiteľ v dnešnom evanjeliu.

Turzovka, 2.1.2023 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.