Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Jn 1, 1-4, Jn 20, 2-8

Bol mi vinšovať sused a keďže má dobre nad 80 rokov, zaspieval staré kysucké vinšovačky.

Rozhovoril sa, že sa modli s TV Lux a pozastavoval sa nad tým, že vo vianočnom období sa tam modlia bolestný ruženec. Nešlo mu to do hlavy, veď nie je pôstne obdobie. Možno aj nám nejako nesedí, keď sa do peknej vianočnej nálady pripletie sv. Štefan – mučeník a dnes na sviatok sv. Jána sme čítali evanjelium o zmŕtvychvstaní a zajtra si budeme pripomínať vraždenie kráľa Herodesa – Neviniatok.

Nejdeme tu vysvetľovať historické dôvody, minulý rok som sa trochu dotkol možnosti, ako tieto dni duchovne zosúladiť. Veď vieme, že udalosti zo života Krista si iba pripomíname a on je už zmŕtvychvstalý.

Dôležité je, aby sme sa s ním stretávali. Pekne to vystihuje vianočná výzva pred Otčenášom: Boh sa stal človekom, aby sme sa my mohli stať Božími deťmi. Preto sa s vďačným srdcom modlime. Nech nám v tom tieto slávenia pomáhajú.

Turzovka 27.12.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.