Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 54, 1-10, Lk 7, 24-30

V dobe rozmachu médií je veľa celebrít, ktoré sú detailne sledované.

Nemôžu sa objaviť ani na verejnosti bez veľkého rozruchu.

Vo svojej dobe bol bez mediálnej podpory podobne sledovaný Ján Krstiteľ. Prišli za nim na púšť v čase, keď už bol vo väzení. Ľudia mali určité očakávania. Ale toto očakávanie môže byť prekážkou viery – prijatia toho čo očakáva Boh.

Preto na to Pán Ježiš reaguje a varuje pre vyhľadávaním senzácii, čo sa objavuje v dnešnej dobe vo vzťahu k celebritám. Pýta sa: Čo ste vyšli na púšť vidieť? Trstinu zmietanú vetrom?

Čo chceme my vidieť návštevou bohoslužieb, od pútnických miest, od kazateľov?

Niektorí ľudia možno očakávajú dokonalých návštevníkov kostola, kazateľov, cirkevných predstaviteľov. Ale háčik je v tom, že keby niekedy naozaj našli tú dokonalú cirkev a keby sa potom pridali k nej, ktovie, či by ostala dokonalá! Mnohí tiež očakávajú kázeň, ktorá presne potvrdí to, čo si myslia, pripadne ju aplikujú na iných. Akonáhle kazateľ niečo vyžaduje, nehovorí podľa predstav poslucháčov, je odmietnutý.

A to je otázka aj pre nás: Čo chceme vidieť? A dá sa to povedať aj takto: Po čom túžime?! Dávajú naše túžby perspektívu iným, Cirkvi? A dávajú ju nám?

Ježišu, ďakujeme ti za tvoje upozornenie. Pomôž nám, aby naše očakávania neboli prekážkou, aby sme prijali tvoje slovo. Daj, aby sme ti pevne dôverovali, aj keď všetkému nerozumieme. Dovoľ nám vždy pochopiť, že ty si väčší, že si Pán a že sa pre nás je lepšie podriadiť tebe, nie ti nám. 

Turzovka, 16.12.2021

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1097-stvrtok-po-3-adventnej-nedeli

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3257-stvrtok-po-3-adventnej-nedeli-21




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.