Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 11, 1-10, Lk 10, 21-24

Niektorých športovcov dávajú do siene slávy.

Chcú ich popularitu a slávu urobiť večnou. Asi ako keď pri pohreboch veľkých osobnosti hovoria: Večná česť ich pamiatke. Niekedy ich sláva trvá jednu generáciu, niekedy aj dlhšie. A je to dobré ak spomíname na ľudí, ktorí sa pričinilo o povznesenie ľudstva.

V dnešnom responzóriovom žalme sme počuli:

V jeho dňoch bude prekvitať spravodlivosť a plnosť pokoja, kým mesiac nezhasne. A v ďalších veršoch: Jeho meno nech je velebené naveky; kým bude svietiť slnko, jeho meno potrvá. Žalmista poukázaním na Mesiac a Slnko hovorí o sláve Mesiáša.

V čom je sláva Mesiáša? Izaiáš predpovedal, že to bude preto, že nastolí spravodlivosť a vnesie pokoj do sveta. Stalo sa? Nie. Izaiáš poukazuje na podmienku kedy tak bude: Nik nebude škodiť ani pustošiť na celom mojom svätom vrchu; lebo poznaním Pána bude naplnená zem, ako vody napĺňajú moria. poznaním Pána, nie je naplnená zem!

Kedy bude poznaním Pána naplnená zem, nevieme.

Vieme však ako zem napĺňať poznaním Pána. Odpoveď je v Ježišových slovách: Ježiš v tej hodine zaplesal v Duchu Svätom a povedal: „Zvelebujem ťa, Otče, Pán neba i zeme, že si tieto veci skryl pred múdrymi a rozumnými a zjavil si ich maličkým. Áno, Otče, tebe sa tak páčilo.

Sústreďme sa na slová: zjavil si ich maličkým. Sú to takí, ktorí sa ako deti pýtajú, neustále hľadajú.

Pýtajme sa: Čo hľadám?

Turzovka, 29.11.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.