Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Zjv 4, 1-11, Lk 19, 11-28

Túžby človeka sú nenásytné.

Určite mu nestačí zlatá rybka s troma želaniami.

Niekedy svoje túžby vtesnáva do pojmu Božie kráľovstvo. Určite to bolo u súčasníkov Pána Ježiša, ktorí si mysleli, že sa už zjaví Božie kráľovstvo. To bolo pre nich naplnením ich národných ambícií – Ježiša považovali Mesiáša - Osloboditeľa. Tiež osobných túžob – večne stolovať na hostine s Abrahámom ostatnými patriarchami.

Ako vstupuje Ježiš do týchto ich túžob? Evanjelista konštatuje: Ježiš pridal ešte podobenstvo, lebo bol blízko Jeruzalema. V tomto podobenstve im zdôraznil, aby využívali míny – teda talenty (tento pojem nám je známejší).

Túžba po Božom kráľovstve nie je nejaké snívanie, ale riadna práca. Sám Majster nám dal v tom príklad. Ako to povedal, išiel popredku a uberal sa do Jeruzalema. Nie aby sa stal kráľom slávnostným korunovaním, ale aby nám vydobyl kráľovstvo obetovaním svojho života.

Turzovka, 16.11.2022




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.