Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Flp 4, 10-19, Lk 16, 9-15

Prečo robí hmota človeka šťastným?

Chce sa mi odpovedať: Lebo ho robí šťastným. A je to pravda. Vidíme krásnu prírodu – nadchýna nás to. Dáme si nejakú dobrotu – blaží nás to. Dáme si prijemnú sprchu – osvieži nás. A tak by sme mohli pokračovať dlho a dlho. Cítime, že sme duchovná bytosť, ale vnímame aj telo – niekedy až príliš.

Na toto myslel Pán Ježiš, keď povedal: Robte si priateľov z nespravodlivej mamony? Možno. Ale nechce, aby sme sa stali otrokmi hmoty. Tá je niečo „nižšie“. Človek je pánom prírody – teda hmoty; je nad ňou.

Prečo si robiť priateľov z nespravodlivej mamony? Ježiš odpovedá: aby vás, až sa pominie, prijali do večných príbytkov. Ako? Aj na to odpovedá Ježiš na mnohých miestach a rôznym spôsobom. Spoločný menovateľ je rozdávanie.

Čo nám napísal Pavol? Naučil som sa vystačiť s tým, čo mám. Viem žiť skromne a viem aj oplývať. Badáme tu slobodu od mamony?

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1007-sobota-31-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1007-sobota-31-tyzdna 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.