Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jób 42, 1-3. 5-6. 12-16, Lk 10, 17-24

Tento evanjeliový úryvok (ako aj prvé čítanie v druhom cykle) je plný radosti.

 Sedemdesiat učeníkov sa raduje z návratu zo svojej prvej plodnej misie. Ježiš sa raduje s nimi, ale varuje ich, aby sa neradovali z vlastnej duchovnej sily, ale aby sa tešili z toho, že boli požehnaní Duchom Svätým. Lukáš zdôrazňuje úlohu Ducha Svätého v misijnom živote komunity a Cirkvi. Dar Ducha Svätého je však individuálny, „vaše mená sú zapísané v nebi“.

Je zaujímavé, že toto evanjeliové čítanie pripadá na sviatok svätej Terézie z Lisieux. Keď hľadala svoje osobitné povolanie v karmelitánskom kláštore, pocítila silné túžby slúžiť Pánovi ako apoštol, misionár a kňaz. Neskôr pri čítaní sv. Pavla objavila svoje osobitné povolanie byť ako „srdce lásky“, ktoré ticho pumpuje v jadre Cirkvi. Tento objav jej priniesol nesmiernu radosť. Mala to byť jej „malá cesta“ pokornej služby. Aký dar Ducha Svätého dnes potrebujem, aby som išiel svojou vlastnou „malou cestou“?

Na dnešnú oslávenkyňu sa vzťahujú aj ďalšie Pánove slova z dnešného úryvku evanjelia: V tej hodine Ježiš zaplesal v Duchu Svätom a povedal: „Zvelebujem ťa, Otče, Pán neba i zeme, že si tieto veci skryl pred múdrymi a rozumnými a zjavil si ich maličkým. Áno, Otče, tebe sa tak páčilo.

Nech nám sv. Terezka vyprosuje byť veľký v malej dennodennej službe.

Turzovka, 1.10.2022

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/560-sobota-26-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1883-sobota-26-tyzdna-18

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2719-sobota-26-tyzdna-20

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.