Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Kaz 1, 2-11, Lk 9, 7-9

Každý diktátor chce vedieť o tom čo sa deje v jeho teritóriu.

Aj Herodesovi jeho informátori doniesli správu o Jánovi Krstiteľovi. Zvážil, že je pre neho nebezpečný, lebo neschvaľoval jeho konkubinát. Brutálne ho odstránil.

Samozrejme, že sa dozvedel aj o Ježišovi a jeho divoch. Ježiš sa mu nezdal nebezpečný ako Ján Krstiteľ, chcel ho iba vidieť. Možno ako senzáciu.

Herodesova túžba bola uspokojená, ale nie vtedy. Videl ho v deň ukrižovania, keď ho Pilát poslal k nemu na súd; ale tetrarcha, hoci bol slabý a zlý, odmietol zodpovednosť za preliatie tejto krvi a poslal ho späť k rímskemu guvernérovi – Pilátovi.

Čo nám odkazuje tento príbeh?

Nemôžme hľadať Ježiša ako divotvorcu – aby nám robil zázraky podľa našich predstav. Ani pre nejakú senzáciu – preklenutie našej nudy.

Prosme o to, aby sme dnes videli Ježiša tak, aby nás viedol k úplnému prijatiu jeho spôsobu života a nasledovaniu ho na celej ceste aj cez ťažkosti k životu, ktorý sa nikdy nekončí.

Turzovka, 22.9.2022




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.