Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Kor 9, 6-10, Jn 12, 24-26

Na prázdniny som vymyslel Tenisovú školu.

Keďže je „open“, chodia na ňu deti od 5 rokov cez stredoškolákov, vysokoškolákov, až po veteránov. Do pozvánky som dal: „Cieľ - dostať sa do svetovej špičky“. Tí najmenší to zobrali vážne a po rozcvičke, už pri prvom držaní rakety, trieskali do loptičiek ako majstri. Teda chceli. Niekedy netrafili ani loptičku, niekedy tréningovú stenu. Naraz si uvedomili, že majú problém „tenisovo“ zodvihnúť loptičku, urobiť pár úderov o stenu. Drvivá väčšina (až na jednu tínedžerku a chlapca) to pochopili a zatiaľ trénujú.

Prenesme si to do života. Ako ho zvládame? Tiež by sme chceli všetko naraz a vo všetkom byť majstri? A hlavne, aby nám všetko šlo hladko a ľahko. No, priznajme, máme také pokušenia. Pritom Pán Ježiš hovorí: „Veru, veru, hovorím vám: Ak pšeničné zrno nepadne do zeme a neodumrie, ostane samo. Ale ak odumrie, prinesie veľkú úrodu.“ Zdá sa, že je to o obetovaní.

Dodal: „Kto miluje svoj život, stratí ho, a kto svoj život nenávidí na tomto svete, zachráni si ho pre večný život.“ Dalo by sa povedať dnešným jazykom: Musíš dávať život, aby si si ho zachránil; ešte jednoduchšie - nebyť sebecký!

Dnes slávime sviatok svätého Vavrinca, mučeníka prvých storočí. Bol diakonom, mal na starosti správu majetku Cirkvi. Keď cisár požiadal Vavrinca, aby mu priniesol poklady Cirkvi, priviedol mu chudobných, ktorým slúžil: boli to pravé poklady Cirkvi. Pekný príklad do týchto materialistických časov. Je to výzva o pomoc pre tých, ktorí bojujú o prežitie a ktorí sú niekedy závislí na druhých, aby prežili. V Cirkvi by mali byť chudobní nielen predmetom našej lásky, ale tými, ktorí sú na prvom mieste.

Obeta mučeníkov nepatrí len do dávnej minulosti, ale je veľmi prítomná aj dnes. Dnes je ešte rozšírenejšia ako v rímskych dobách. Ďakujeme za svedectvo kresťanov v Číne, Pakistane, Nigérii a mnohých ďalších krajinách po celom svete. Nech nám ich príklad pomôže osobne sa zapojiť k obetovaniu sa a uvedomeniu si, že Ježišov učeník často prechádza utrpením. A nasledovanie Ježiša tiež vedie k pravému životu.

Kde zasievame semená Božieho kráľovstva vo svojom živote?

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 10.8.2022 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.