Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jer 18, 1-6, Mt 13, 47-53

Niekde na Slovensku otvorili archeologickú lokalitu, kde môžete vidieť ako bývali ľudia v dávnych časoch.

Zaujalo má, že si tam môžu urobiť keramiku, ktorú robili bez hrnčiarskeho kruhu.

Starozákonný ľud bol dávno pred nami. Jeremiáš píše: Zostúpil som teda do hrnčiarovho domu. Ten práve pracoval na hrnčiarskom kruhu. Keď sa mu pokazila nádoba, ktorú formoval z hliny rukami, urobil z toho inú nádobu; takú, aká sa jemu páčila. Skúsenosť z tejto dielne využil prorok aby ohlásil posolstvo národu „Vari ja nemôžem s vami urobiť ako tento hrnčiar, dom Izraela? hovorí Pán. Veď vy ste v mojej ruke, ako je hlina v rukách hrnčiara, dom Izraela.“

Vyzerá to tak, že Boh si urobí s národom čo chce. Keby sme to aktualizovali, mohli by sme povedať: Zasvätili sme Rusko a Ukrajinu Bohu a bude mier!

Nie je to také jednoduché. Ako to robil Boh s Izraelom? Posielal im prorokov a nakoniec svojho Syna. Trvalo to storočia a Izrael Boh „vypálil v peci utrpenia“. A tak je to aj teraz. Prechádzame časom vojny, prírodných katastrof. Máme sa spamätať.

V čom je to „spamätanie sa“? Ježiš to dokresľuje, keď hovorí, že nebeské kráľovstvo sa podobá sieti, ktorú spustia do mora a ona zachytáva všetky druhy, a potom ich vytriedia. Tak bude aj na konci sveta: vyjdú anjeli, oddelia zlých od spravodlivých a hodia ich do ohnivej pece.

Vychádza mi to tak, že je potrebné žiť pre Božie kráľovstvo. Nechať sa formovať Božím slovom.

Turzovka, 28.7.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.