Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Prís 31, 10-13. 19-20. 30-31, Mt 13, 16-17

Celé generácie starozákonného ľudu túžili byť rodičmi Mesiáša.

Joachim a Anna sa stali jeho starými rodičmi. Preto sa o nich dá povedať: „Blahoslavené sú vaše oči, že vidia, aj vaše uši, že počujú. Veru, hovorím vám: Mnohí proroci a spravodliví túžili vidieť, čo vidíte vy, ale nevideli, a počuť, čo vy počúvate, ale nepočuli.“

Preto sa na nich vzťahujú slova Knihy prísloví: Chváliť nám treba slávnych mužov...Zostávajú vo svojom potomstve, posvätné dedičstvo sú ich vnukovia;

Vieme, aký dôležitý je príklad rodičov, pripadne starých rodičov. Dokonca nás ovplyvňuje aj rozprávanie o našich predkoch.

Jeden kolega: Kňazom som preto, lebo ako malý chlapec som videl otca na kolenách. Bolo to v čase, keď si syn myslí, že otec je naj a on na kolenách! Uvedomil si, že je tu niečo väčšie ako otec.

Nie je to len príklad, čo by nás mal ťahať.

Jednoduchý príbeh: Rodina sa naraz ocitla bez rodičov. Najstaršie dcéra, sotva šestnásťročná, sa bez váhania sa podujala viesť domácnosť a prebrala starosť o mladších súrodencov. Ich rodinný priateľ vyjadril svoj obdiv nad toľkou obetavosťou a starostlivosťou. „Ale ja si to vôbec neuvedomujem, jednoducho to musím robiť" - povedalo dievča. „Ale kto Ťa k tomu núti?" odvetil priateľ, „veď môžeš kedykoľvek odísť".

Dievča chvíľu váhalo. „Máš pravdu, ale čo sa dá robiť, keď mi akýsi vnútorný hlas hovorí: Musíš zostať."

Všetci poznáme tento hlas - svedomie. Ním s nami hovorí sám Boh. No príliš málo ľudí pozná radosť z toho, keď ho počúvne - i keď od nás vyžaduje službu, alebo obeť.

Turzovka, 26.7.2022

Viac o dnešných oslávencoch sa môžete dozvedieť i na:

http://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/929-sv-joachim-a-sv-anna

http://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1347-sv-joachim-a-anna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1803-sv-joachim-a-anna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3082-sv-joachim-a-anna-ml




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.