Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 20, 17-27, Jn 17, 1-11a

Prečo, k čomu je človek stvorený? 

Jánovo evanjelium predpokladá, že ľudia boli stvorení Bohom pre vzťah s Bohom. A žiť s Bohom znamená žiť božsky – teda večne. A Pán Ježiš nás učí: A večný život je v tom, aby poznali teba, jediného pravého Boha, a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista.

Slovo poznať v biblickej reči znamená viac ako v slovenčine. Napríklad: „Adam potom poznal svoju ženu Evu a ona počala a porodila Kaina“ (Gn 4,1) „A Kain poznal svoju ženu a ona počala a porodila Henocha“ (Gn 4,17), „Adam opäť poznal svoju ženu a ona porodila syna a dala mu meno Set“ (Gn 4,25)... V Novom zákone: Mária povedala anjelovi: "Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?" (Lk 1:34)

Poznávať Boha tedá znamená žiť s nim v hlbokom vzťahu. A základom toho vzťahu je modlitba v Duchu Svätom. A tá má vytvárať život s Bohom. Ježiš preto ďalej zdôrazňuje: Tvoji boli a dal si ich mne a oni zachovali tvoje slovo.

Stvorení sme pre vzťah s Bohom, preto ho „poznávame“ – žijeme s nim v hlbokom kontakte a zachovávame jeho - Božie slovo.

Turzovka – Dom sv. Jozefa 31.5.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.