Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 5, 27-33, Jn 3, 31-36

Kresťan má meno po Kristovi a mal by byť jeho svedkom.

Aby mohol byť svedkom, musí „Boha viac poslúchať ako ľudí".

Apoštoli dôvodia: „Vy, ste Ježiša zavesili na drevo a zavraždili“, ste teda pôvodcovia smrti. Ale Boh ho vzkriesil - je pôvodcom života. Kresťan je za život.

Parafrázujme ich argumentáciu: Je teda zrejmé, že je treba jeho, Pôvodcu života, počúvať, a nie vás, pôvodcov smrti.

Ak sa aj my stotožníme s presvedčením apoštolov, staneme sa spoľahlivými spolupracovníkmi Boha na zemi. Budeme tiež plniť 1. Bože prikázanie: „Ja som Pán Boh tvoj, nebudeš mať iných bohov, aby si sa im klaňal.“ Budeme dávať Boha na prvé miesto.

Preto musíme do tohto typu vyznania viery postupne dorastať. Aj v našom živote by sa mali odohrať také zmeny ako v prípade apoštolov.

Pouvažujme nad sebou či dávame na prvé miesto vôľu Božiu, či sa vôbec nad ňou zamýšľame a či ju hľadáme.

Cez všetky možné nedorozumenia a omyly je nutné si všimnúť tvrdenie nášho úryvku, že svedkom Krista je Duch svätý v nás. Preto apoštoli hovoria: A my sme toho svedkami aj Duch Svätý, ktorého Boh dal tým, čo ho poslúchajú.

Nielenže toto tvrdenie človeka oslobodzuje od množstva bremien, ale odkazuje ho tiež do hraníc skromnosti. Slová Jána Krstiteľa „on musí rásť, ale ja sa umenšovať" platí pre každého kresťana.

Turzovka, 28.4.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.