Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 17, 3-9, Jn 8, 51-59

Žijeme v dobe veľkého rozmachu médií.

Navyše, každý môže informácie nielen prijímať, šíriť, ale aj tvoriť. A vo veľkom šírime aj nepravdivé informácie. Možno z nevedomosti. Ak vedome, je to osočovanie, čo je previnenie voči najväčšiemu príkazu – láske k blížnemu. Je to previnenie aj voči Bohu, lebo on je Pravda a v ôsmom prikázaní od nás žiada: „Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu!“ Je treba byť pravdivý aj k udalostiam.

Je potrebné, aby sme sa snažili presadiť pravdu a máme pravdu aj obhajovať. Príklad nám dal Pán Ježiš. Počuli sme ako hovorí: Ale oslavuje ma môj Otec, o ktorom vy hovoríte: ‚On je náš Boh,‘ a nepoznáte ho. Ale ja ho poznám. A keby som povedal: Nepoznám ho, bol by som luhár ako vy. Dovoľuje si svojich oponentov nazvať luhármi“, lebo on je Pravda. Milovať môžeme iba v pravde. Alebo povedzme si to v negatívnej forme: Nemožno milovať v lži. Presnejšie: Láska je ak milujeme pravdivo, nie je to láska ak je lživá.

 Turzovka, 7.4.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.