Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dt 4, 1. 5-9, Mt 5, 17-19

„To nevymyslíš to je život“ – možno kde-tu započuť. 

V ostatnom čase nám život prináša dosť bolestných príbehov. Doslova prináša – od východnej hranice. Manželia, ktorí pred ôsmimi rokmi utekali z Donbasu, kde zanechali dom, sa usadili pri Kyjeve. Zobrali si hypotéku a teraz opäť opustili byt. Ušli na Slovensko a nevedia, aký bude po návrate.

Ako by táto rodina počúvala Mojžišove slová: Len dávaj veľký pozor na seba a na svoju dušu. Znie to trpko, ale ostala im iba duša. Ak chcete, holý život.

Čomu nás učí tento príbeh? Myslím bude dobe si pripomenúť túto Mojžišovu vetu a čítať ju ďalej: Len dávaj veľký pozor na seba a na svoju dušu a nezabudni na veci, ktoré si videl na vlastné oči, nech nevymiznú z tvojho srdca cez celý tvoj život, ale pouč o nich svojich synov a svojich vnukov. Ľud vtedy končí štyridsať ročné putovanie po púšti a dostáva sa do krajiny „pretekajúcej mliekom a medom“. Preto im Mojžiš zdôrazňuje, aby dávali „pozor na svoju dušu“. V čase pohody a blahobytu sa zabúda na dušu.

Mojžišovi poslucháči veľmi dobre vedeli čo im slovami: nezabudni na veci, ktoré si videl na vlastné oči, nech nevymiznú z tvojho srdca cez celý tvoj život. Mojžišov ľud videl ako ich Boh viedol a ochraňoval.

Vidíme ako Boh vedie náš život? Preto tomu učíme svojich synov a svojich vnukov. Učíme? Tak je dobre.

Potom o nás bude platiť prisľúbenie Pána Ježiša: Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.

Turzovka, 24.3.22

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.