Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 37, 3-4. 12-13a. 17b-28, Mt 21, 33-43. 45-46

Už som spomínal, že základom vzťahu je úcta.

Dnes v Ježišovom podobenstve zaznelo: Napokon k nim poslal svojho syna, lebo si povedal: ‚K môjmu synovi budú mať úctu.‘

Jedným z najsmutnejších výrokov v evanjeliách je tento dôverujúci výrok otca: ‚‚K môjmu synovi budú mať úctu.‘ Nemali!

Najhoršie je, že nemáme úctu ani k svetu! Ničíme ho. Jeden kozmonaut, ktorý bol 40 dní vo vesmíre a odtiaľ pozoroval našu planétu povedal, že tam získal pocit lásky k Zemi a všetkým ľuďom, ktorí na nej žijú.

Ježišove podobenstvo môžu mať mnoho aj so súčasnou environmentálnou krízou aj s vojnami na zemi. Kríza vzťahov, hrabivosť ničí charaktery i našu zem. Sme nájomníci na zemi, prevzali sme nad ním nadvládu: zameriavame sa na svoj vlastný zisk a zaobchádzame s Božím svetom ako so svojím vlastným majetkom, robíme s nim, ako sa nám zachce.

Každému z nás Boh dal vinicu. Naše rodiny, naše komunity, našu prácu, náš kostol, naše prostredie, naše schopnosti, to všetko sú časti našej vinice ktorú máme v prenájme. Boh nikoho nevylučuje z vinice. Ľudia sa vylučujú tým, že sa nestarajú o vinohrad, ktorý dostali.

Nezabúdajme! Uholným kameňom nášho života je Ježiš Kristus.

Turzovka, 18.3.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.