Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 55, 10-11, Mt 6, 7-15 

Poznal som jedného pána, s ktorým som sa veľmi zblížil.

Keď som končil pôsobenie v jeho meste, slzil a aj mne bol za ním smutno. Nechodil do kostola, ani k sviatostiam, aj keď členovia jeho rodiny boli pravidelnými účastníkmi sv. omši a prijímali sviatosti. Raz sa mi zdôveril, že sa dávnejšie spovedal a spovedník mu dal za pokánie (povedal - „za pokutu“), modliť sa niekoľko rokov nejaké modlitby. Nepamätám už koľko rokov a aké modlitby to mali byť. Povedal, že to dodržal, ale „viac mu do kostola a na spoveď, nepôjdem“. Vysvetľoval, že bol roky vysťahovaný do pohraničia (v okrese Krnov), lebo nechcel podpísať pôdu do JRD a vo vyhnanstve nemohol chodiť do kostola a ešte aj od kňaza bol ukrivdený. Na sklonku života vraj prijal sviatosti.

Vidíme nesprávny postoj k modlitbe od spovedníka – ak to spomínaný pán dobre rozumel. Modlitba nemôže byť chápaná ako pokuta, v tomto prípade to mala byť prosba o silu v živote. A takto nesprávne to pochopil aj tento môj priateľ.

Dnes sme počuli, ako Pán Ježiš hovorí: Vy sa budete modliť takto: Otče náš. Teda Boh je náš Nebeský otec a my ho môžeme oslovovať „Otče“. A to vnáša iné svetlo do život spomínaného pána a malo by aj do nášho.

Turzovka- Dom sv. Jozefa, 8.3.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.