Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 22, 3-16, alebo Sk 9, 1-22, Mk 16, 15-18

Život prežívame ako dar.

Máme ho, nepýtali sme sa do neho a neviem dokedy ho tu na zemi budem mať. Mohli by sme jednou vetou vyjadriť jeho hlavné poslanie?

Pán Ježiš to mal jasné. Pri poslednej večeri sa pred apoštolmi modli: „Teraz je moja duša vzrušená. Čo mám povedať? Otče, zachráň ma pred touto hodinou? Veď práve pre túto hodinu som prišiel“. (Jn 12:27). Hneď na to hovorí: Otče, osláv svoje meno!" (Jn 12:28). Touto „hodinou“, je jeho obeta na kríži. Vtedy oslávi Otca a nás zachráni.

Preto nás neprekvapuje, že na konci Markovho evanjelia čítame: Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu. Chce, aby sa túto radostnú zvesť dozvedel celý svet.

Ďalej hovorí: Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený; ale kto neuverí, bude odsúdený.

Kto neuverí, bude odsúdený, ale nie Bohom. Boh nikoho neodsudzuje. Je to človek, ktorý odsudzuje sám seba. Neustále odsudzujeme – seba aj iných. Ak uveríme, prestaneme to robiť. Lebo uveríme v Lásku, ktorá nikoho neodsudzuje. A kto verí v Lásku, bude ju chcieť žiť. 

Evanjelium ma byť dobrou správou pre každého. Ježiš nechce, aby bol niekto odsúdený, preto sa zjavuje aj Pavlovi, aby sa on sám vyhol odsúdeniu a iným pomohol nájsť evanjeliu.

Pavlovi hovorí: „Šavol, Šavol, prečo ma prenasleduješ?“ Pavol: „Kto si, Pane?“ Ježiš: „Ja som Ježiš, ktorého ty prenasleduješ. Ale vstaň, choď do mesta a povedia ti, čo máš robiť.“

Silou nového presvedčenia bol zrazený k zemi, ktorá v ňom otvorila génia. Dáva sa na pochod, na ktorom sa už nezastaví. Miluje tých zvonku, ktorých Rím nazýva barbarmi a kresťania pohanmi. Podľa neho však v Kristovi už niet ani Židov, ani Grékov, ani otrokov. (Rim 10, 12)

Všetko v ňom presahovala láska ku Kristovi. Radšej chcel byť s touto láskou posledný, hoc aj trestanec, ako bez nej patriť medzi najváženejších ľudí. Za najväčší a najstrašnejší trest považoval, odlúčiť sa od Kristovej lásky. To bolo preňho peklo, to bol jediný trest, nekonečné neznesiteľné muky. Požívať Kristovu lásku, bolo zmyslom a naplnením jeho života. (Rim 8, 35)

Turzovka - Dom sv. Jozefa, 25.1.2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.