Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 41, 13-20, Mt 11, 11-15 

Od dní Jána Krstiteľa podnes trpí nebeské kráľovstvo násilie a násilníci sa ho zmocňujú.

V životopisoch mnohých svätcov-mučeníkov sa môžeme dočítať o rôznych útrapách a fyzickom násilí, ktoré podstúpili pre svoje presvedčenie.

Jedným z nich je aj Ján Krstiteľ, ktorého si cez advent pripomíname častejšie. Nebál sa hovoriť pravdu a išiel do konfrontácie aj so samotným panovníkom, čo mu prinieslo smrť. Dôležité však je, že nakoniec za to získal večný život a dnes ho uctievame ako svätého.

Ján Krstiteľ je príkladom toho, že pre získanie nebeského kráľovstva je treba preukázať odvahu a byť verný svojej viere aj v nepriaznivých okolnostiach. V mnohých krajinách kresťania pre svoju vieru umierajú aj v súčasnosti.

Na Slovensku pre vieru ľudia dnes už neumierajú, no útokom médií a iných skupín sú kresťania vystavení dodnes. Vraj učenie našej Cirkvi patrí do stredoveku, alebo minimálne do 19. storočia. V mene kvázi pokroku a falošnej slobody sa často stretávame s posmeškami, niekedy aj nadávkami. Nevzdávajme sa. Vieme Komu sme uverili, nehanbime sa za svoju vieru a bráňme si ju. Vždy si spomeňme, že Ján Krstiteľ i ostatní mučeníci podstúpili po vzore Pána Ježiša smrť za svoju vieru.

Pane, daj mi silu a múdrosť, aby som bol schopný bojovať a obetovať sa pre Teba a pre Tvoje kráľovstvo.

V akcii:

Podľa možnosti prejavím/obhájim svoju vieru navonok (napr. prezentovaním názoru v diskusii a pod.) Pomodlím sa za prenasledovaných kresťanov vo svete.

www.Vianoce.sk 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.