Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Múd 7, 22 – 8, 1, Lk 17, 20-25

Bývalý agent KGB Jurij Bezmenov tvrdí, že demoralizáciu spoločnosti je možné uskutočniť v priebehu jedinej generácie, teda za 15-20 rokov, čo znamená, že aj zmýšľanie či postoje sa dajú zmeniť za približne podobnú etapu.

Známy kňaz, disident, Viktor Trstenský, dokazuje, že niekedy to ide i rýchlejšie. Keď ho v r. 1949 v Dolnom Kubíne zatýkali, zišla sa v momente tisícka ľudí aby ho chránili. Napokon ho predsa uväznili a odsúdili na 15 rokov. V roku 1954 bol prepustený. Tí čo ho predtým chránili, bojovali za neho a teraz sa báli ho aj pozdraviť.

Teraz sa demoralizácia vďaka médiám a najmä sociálnym sieťam urýchľuje. Pamätáte sa na aféru našej bývalej tenistky, že sa dala s manželom prednostne zaočkovať? A to bolo začiatkom tohto roka! Vtedy sa tu šírilo: „Papaláši sa dajú očkovať a my môžeme zdochnúť“. Neprešiel ani rok a situácia je úplne odlišná. Čo všetko sme za ten rok o očkovaní počuli, čítali!

Demoralizácia sa dosahuje najmä premenou termínov a významov slov. „Slovná revolúcia“ slúži k preformulovaniu reality. Z pohlavia sa stáva gender, z nevychovaného výrastka je hyperaktívne dieťa, ktoré je obeťou svojho postihnutia, neochota opatrovať starých a chorých sa nazve eutanázia (a tak začínajú volať aj samovraždu), odmietanie detí sa nazve právom robiť si so svojim telom, vlastne s darom dieťaťa čo chcem. A nazvali sme to interrupcia (prerušenie) a pritom je to prerušenie života. A ako správne nazvať prerušenie života? Niečo sa dáva do cudzích slov a zjemňuje. Ak použijete slovo, ktoré sa roky používalo, tak vás kriminalizujú.

Máme to tak nechať? Ešte to by nám tak chýbalo! Dne sme počuli tento dialóg:

Keď sa farizeji opýtali Ježiša, kedy príde božie kráľovstvo, on im povedal: „Božie kráľovstvo neprichádza tak, že by sa to dalo spozorovať. Ani nepovedia: ‚Aha, tu je!‘ alebo: ‚Tamto je!‘, lebo Božie kráľovstvo je medzi vami.“

Do dezinformácii a do demoralizácie národa prichádza Ježišovo posolstvo o Božom kráľovstve. Každý pokrstený človek ho má šíriť. Záleží iba na tom, či sa budeme podobať hrdinom z päťdesiatych rokov, alebo tým, ktorí sa dali rýchlo zmanipulovať totalitnou mocou.

 Turzovka, 11.11.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.