Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Flp 3, 17 – 4, 1, Lk 16, 1-8

Započuli ste?

Slovensko sa dohodlo s Čínou o vybudovaní vzájomnej diaľnice. Číňania ju vybudovali po Žilinu a my sme ešte nestihli Višňové. A asi to nie je len vtip. Za vtip som považoval aj oznámenie: Bratislava má diaľničné spojenie s Košicami. Má, ale cez Maďarsko. Zdá sa, že u nás je veľká korupcia a peniaze určené na cesty (a nielen cesty) sa vytrácajú.

V dnešnom evanjeliu sme počuli, že v Ježišovom podobenstve pán pochválil nepoctivého správcu, že si opatrne počínal. A ten správca bol typickým korupčníkom. Okrádal svojho pána.

Asi netreba vysvetľovať, že Pán Ježiš nechváli korupciu, ale vyzýva nás, aby sme boli predvídaví, opatrení, aby nás prijali do domu (Božieho kráľovstva), keď nás zbavia správcovstva - keď už nebudeme spravovať svoj život.

Pán ešte zdôraznil, že synovia tohto sveta sú voči sebe navzájom predvídavejší ako synovia svetla.

A nezabudnime, že Pán Ježiš nám to nepovedal, len pre večnosť, ale aj pre tento život. A aj pre nás platí varovanie pred korupciou, nielen pre synov tohto sveta.

Turzovka – Dlhá, 5.11.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.