Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rim 9, 1-5, Lk 14, 1-6

Bol som šokovaný keď som pred časom v reportáži TV videl ako na chatu pri Bratislave turista vyviezol v prívesnom vozíku za bicyklom dobre stavaného psa strednej veľkosti.

Dalo by sa pochopiť, keby šlo o asfaltovú cestu na ktorej by si mohol zodrať labky. Bol som prekvapený, že takéto vozíky aj vyrábajú a sú využívané. Tiež je na zamyslenie keď sa na sociálnych sieťach chvália vyobliekanými domácimi maznáčikmi v perinkách. Niekedy sa neovládnem a napíšem: „Kiež by takéto niečo mali niektoré detičky.“

Zdá sa, že aj v Ježišových časoch boli takí, ktorí sa o zvieratá starali viac ako o ľudí! Preto im Pán Ježiš položil otázku: Ak niekomu z vás padne do studne syn alebo vôl, nevytiahne ho hneď hoc aj v sobotu? Farizeji a zákonníci mu totiž vyčítali, že v sobotu (sviatočný deň) uzdravil človeka.

Na uváženie ešte jedna poznámka. Udalosť sa stala pri stolovaní u jedného popredného farizeja. Keďže Ježiš videl, že ho sledujú či bude uzdravovať, opýtal sa ich či slobodno v sobotu uzdravovať, či nie? Ale oni mlčali. Boli taktní, nechceli hosťa uraziť. Dodržiavali zásady hostiteľa. Zdá sa, že bontón, spoločenské správanie je málo. Viac ako toto je súcit s biednym a vnímavosť k potrebám iných.

Modlime sa, aby naša starostlivosť o stvorenie vždy začínala presadzovaním práv chudobných a tých, ktorí to najviac potrebujú.

Turzovka, 29.10.2021

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/7-piatok-30-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/524-piatok-30-tyzdna-2

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1480-piatok-30-tyzdna-3

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2754-piatok-30-tyzdna-20




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.