Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

o vyzve k zapojeniu sa do celocirkevnej synody nám naši biskupi napísali aj toto: Kľúčové slová „spoločenstvo, spoluúčasť a misia" podčiarkujú, že práve ohlasovanie evanjelia je tým cieľom, na ktorého sledovaní máme mať účasť všetci ako spoločenstvo veriacich v Krista.

Synoda nás má priviesť k ohlasovaniu evanjelia. Preto sme vďační aj dnešnému oslávencovi, že nám ho zanechal.

Ako ohlasovať? O tom nám naši biskupi napísali: Chceme hľadať odpoveď na otázku ako sa spoločné kráčanie pri ohlasovaní evanjelia dnes uskutočňuje v našej Cirkvi a aké kroky nás Duch Svätý pozýva urobiť, aby sme v tomto kráčaní rástli. Pozývame vás teda na cestu dialógu a dôvery vo vedenie Ducha Svätého!

Ježiš učil svojich apoštolov a súčasníkov ceste k večnej radosti. Synoda je z gréčtiny a znamená „spoločná cesta“. Ako nás Ježiš dnes spoločne vedie cez evanjelia? Vidíme ako vychovával apoštolov – a tak vychováva i nás. V evanjeliu počúvame aký mal Ježiš postoj k udalostiam, utrpeniu, bohatstvu, k neprajníkom, k svojmu Otcovi... A k takému postoju vedie aj nás. Preto si pripomeňme modlitbu z otvorenia synody a na príhovor sv. Lukáša sa modlime:

Stojíme tu pred tebou, Duchu Svätý, zhromaždení v tvojom mene.

Ty sám nás povedieš, príď a prebývaj v našich srdciach.

Nauč nás, po akej ceste máme kráčať a ako sa o to usilovať.

Staškov, 18.10.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.