Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ex 23, 20-23a, Mt 18, 1-5. 10

Deti sa radi hrajú na schovávačku.

Je to vraj preto, lebo skúšajú čo znamenajú pre rodinu (okolie). Môže to byť pravda. Ak ich prestaneme hľadať, ukážu sa s plačom samé. Možno sa domnievajú, že o nich nik nestojí. Keď odrastú je to naopak, nechcú byť hľadané a vytrácajú sa. Chcú sa „postaviť na vlastné nohy“.

Ako vnímame, my dospelí, vetu: Pošlem pred tebou anjela, aby ťa chránil na ceste a priviedol ťa na miesto, ktoré som pripravil? Zaznela nám z príležitosti sviatku Anjelov strážcov. Chceme byť strážení, chceme nejakého vodcu?

Mali by sme si uvedomiť, že Boh nás nechce strážiť v tom zmysle ako sú strážené malé deti, hoci aj to by sa nám zišlo! Ide tu skôr o to, aby nás anjel strážny priviedol ťa na miesto, ktoré nám Boh pripravil. A nejde iba o ďalekú budúcnosť. Boh chce naše šťastie stále – aj tu. Večnosť predsa začína, či pokračuje aj dnes. A napriek hrdosti a pýche, musíme uznať, že sprievodcu k tomu potrebujeme. Presne tak ako starozákonný ľud, ktorému táto veta bola povedaná na ceste z otroctva do zasnúbenej zeme.  

A iste je, že veta v evanjeliách povedaná Ježišom o deťoch: ich anjeli v nebi ustavične hľadia na tvár môjho Otca, ktorý je na nebesiach, naznačuje radostné posolstvo. Aj my, deti Božie, máme anjela, ktorý je pred Bohom - Otcom a k nemu nás vedie.

Turzovka, 2.10.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.