Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ezd 9, 5-9, Lk 9, 1-6

Stretol som Lucku, ktorá odchádzala na stretnutie kresťanskej mládeže do Francúzka.

Hovorí: „Ponáhľam sa. Ešte si musím kdečo kúpiť“. Kto by sa nepripravoval?

Pán Ježiš hovorí o „ničbraní“: Na cestu si neberte nič: ani palicu ani kapsu ani chlieb ani peniaze, ani dvoje šiat nemajte. Zvláštne, však?! Mohol som to povedať Lucke? Ani mi to nenapadlo.

Prečo to povedal Ježiš? Možno, aby zdôraznil niečo podstatné. Kládol dôraz na duchovnú prípravu. Ako pripravil apoštolov? Dal im moc. Dal im poznanie, ale aj elán, energiu a chuť do apoštolskej činnosti.

Aký odkaz by mohlo mať dnešné evanjelium pre Lucku? Keby išla na stretnutie len preto, aby videla Paríž, aifelovku, módne salóny…, nebolo by to apoštolské poslanie.

Čo hovorí dnešné evanjelium nám?

Sme tu pri Ježišovi a aj vy budeme poslaní slovami: Iďte v mene Božom. Poďakujete sa a pôjdete s požehnaním v mene Božom. Nič hmotné si nezoberiete, ale duchovnú vyzbroj apoštolov by sme si mali odniesť. Teda to s čím poslal Pán Ježiš apoštolov. Zopakujme si to: poznanie, ale aj elán, energiu a chuť do apoštolskej činnosti – teda svedčiť o Ježišovi.

Sme veriaci, lebo apoštoli poslúchli a šli, chodili po dedinách, všade hlásali evanjelium a uzdravovali. Preto sa evanjelium dostalo až k nám. My možno nemusíme ísť do sveta, nám stačí ozdravovať vzťahy tam kde sme.

Turzovka, 22.9.2021




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.