Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

1 Tim 6, 2c-12, Lk 8, 1-3

Ježiš chodil po dedinách a mestách, píšu evanjelisti a s ním Dvanásti a niektoré ženy.

Možno si ani neuvedomujeme, aké to bolo pre súčasníkov senzačné, až revolučne. Ježiš sa so ženami stretáva rovnako ako s mužmi – dokonca sú v jeho stálom sprievode.
Ježiš sa nevyhýbal ženám Uzdravoval rovnako mužov i ženy. Dnešné evanjelium hovorí o uzdravení Márie Magdalény, ale evanjelisti spomínajú aj uzdravenie Petrovej svokry, ženy, ktorá trpela roky na krvotok, Jairovej dcéry.
Hovoril s nimi na verejnosti - vezmime si napríklad Samaritánku pri studni, čo bolo považované za neprístojné. Bola navýše cudzinka, mala niekoľko manželov, Ježiš tým dokonca prekvapil aj apoštolov, ktorí už boli zvyknutí na kdečo.
Ježiš pomáhal ženám, ktoré potrebovali jeho pomoc tým, že na nich uplatňoval rovnaké morálne normy ako na mužov: záchrana cudzoložnice pred verejným ukameňovaním je toho pôsobivým dôkazom.
 Ale to nie je všetko: Sú to ženy, ktoré plačú za Ježišom pod krížom po tom, čo jeho učeníci utiekli. Ženy sa potom stávajú prvými svedkami vzkriesenia na Veľkonočné ráno, zatiaľ čo učeníci sa desivo skrývajú alebo sa chystajú vzdať sa a vrátiť sa do svojej vlasti.
A poďme ďalej: Prvou kresťankou v Európe sa stáva podnikateľka: Lýdia, dílerka purpuru vo Filipách.
Pápež na svoje ceste po Slovensku podporoval ľudí na okraji spoločnosti. Vy ženy by ste sa tak nemali cítiť. Vy ste v stred Cirkvi aj spoločnosti.
„Ruka, ktorá pohýna kolísku, hýbe svetom.“ —  Rainer Maria Rilke

Turzovka, 22.9.2017

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.