Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rút 1, 1-2a. 3-6. 14b-16. 22, Mt 22, 34-40

V Starom zákone je niekoľko stoviek prikázaní. 

Ktoré z nich je najväčšie? Ježiš si vybral dva. Dokonca zredukoval obe tieto prikázania do jedného: „Milujte sa navzájom, ako som ja miloval vás“ (Jn 15,12). 

Mali by sme milovať Boha a jeden druhého rovnako, ako nás miloval Ježiš. Toto je jediné najväčšie prikázanie. Iné sú vlastne nepotrebné, pretože všetky sú v ňom obsiahnuté.

Láska určuje každé dobré správanie. Nezaujímajme sa teda o dodržiavanie mnohých prikázaní. Držme sa tohto jedného prikázania. Ale dôsledne.

Čo sme počuli v prvom čítaní? Rút nekoná podľa prikázaní, ale podľa lásky. Svokre Noemi odpovedá: „Nenúť ma, aby som ťa opustila a odišla; kam pôjdeš ty, tam pôjdem aj ja, kde budeš bývať ty, tam budem bývať aj ja; tvoj národ bude i mojím národom a tvoj Boh mojím Bohom.“ A Rút sa stala pramatkou Ježiša Krista.

Turzovka 20.8.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.