Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sv. Vincent de Paul povedal svojim sestrám: Vašou kaplnkou bude ulica.

Bolo to revolučné. Predtým sa o to snažil sv. František Saleský, ale jemu sa to nepodarilo. Jeho sestry Navštívenia Panna Márie ostali klauzurované. Podarilo sa mu, ale zmeniť ideál svätosti. Vytiahol snahu po svätosti z kláštorov a preniesol ju do života. Dlho sa totiž zdôrazňoval „lepší podiel“ Martinej sestry, Márie.

Myslím, že to bolo preto, lebo sa zle chápala veta Pána Ježiša dnešnej oslávenkyni: Marta, Marta, staráš sa a znepokojuješ pre mnohé veci, a potrebné je len jedno. Mária si vybrala lepší podiel, ktorý sa jej neodníme. Pekne to vysvetlil už sv. Augustín, ktorý sa prihovára Marte: „ Teraz máš plno práce s obsluhou, chceš nakŕmiť smrteľné telá, hoci aj svätých. Ale keď prídeš do onej vlasti, vari tam nájdeš pocestného, ktorého by si mohla pohostinne prijať do domu? Nájdeš hladného, ktorému by si mohla lámať chlieb? Smädného, ktorému by si mohla podať nápoj? Chorého, ktorého by si mohla navštíviť? Rozvadeného, ktorého by si mohla uzmieriť? Mŕtveho, ktorého by si mohla pochovať?

Nič také tam už nebude. Ale čo tam bude? To, čo si vybrala Mária. Tam nebudeme nikoho živiť, tam budú živiť nás. Preto tam bude v plnosti a dokonalosti to, čo si tu vybrala Mária, keď z onoho bohatého stola Pánovho slova chytala omrvinky. Chcete vedieť, čo tam bude? Sám Pán hovorí o svojich sluhoch: Veru, hovorím vám: Posadí ich k stolu a bude ich obsluhovať.“

Turzovka, Podvysoká 29.7.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.