Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 16, 1-10, Jn 15, 18-21

Vo svete podľa štatistik vraj denne zomiera pre vieru 13 kresťanov.

To nebolo ani v prvých troch storočiach v Rímskom impériu, čo sme považovali za najťažšie obdobie pre kresťanov.

Prečo prenasledovanie? Ježiš ho predpovedal: „Ak vás svet nenávidí, vedzte, že mňa nenávidel prv ako vás. Naznačil aj dôvody: Keby ste boli zo sveta, svet by miloval, čo je jeho, ale preto, že nie ste zo sveta, že som si vás ja vyvolil zo sveta, svet vás nenávidí.

Opravdivý kresťan nemá „ducha sveta“. A to sa nepáči tým, ktorí majú „ducha sveta“. Viem, je to príliš abstraktné a všeobecné vyjadrené. Opravdivých kresťanov prenasledujú, pretože nepodporujú tých, ktorí žijú len pre tento svet, nedodržujú prikázania, zásady pravdy. Kresťania sa stávajú výčitkou svedomia pre tých, ktorí žijú len pre seba. Kresťan je trvalou obžalobou zlých skutkov sveta. Skúste aj u nás povedať, že úmyselný potrat je vražda, veriaci politik je obviňovaný, že chce na zemi presadiť teokráciu ako islamisti...

Pýtajme sa: Plníme svoje poslanie na zemi? Alebo chceme ľahký, svetský život?

Zisťujeme aké je naše poslanie a plníme ho? Prečo sme tu na svete? Uvedomujeme si, že sme tu pretože máme misiu!

Modlíme sa:

Pane, prosím ťa, pomôž mi žiť podľa teba aj uprostred ťažkostí vyvolaných nepriateľstvom sveta. Nech nikdy nesklamem, keď mám vydať svedectvo o tebe. Nech mi nikdy nechýba odvaha hovoriť, čo by si ty hovoril a robiť, čo by si ty robil na mojom mieste. Nech ma nepriateľstvo sveta nikdy neodradí. Chcem vidieť realitu tvojimi očami. Chcem objavovať, aké je moje poslanie v Božom pláne, a pomôž mi ho realizovať napriek prenasledovaniu!

Turzovka - Vršek, 8.5.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.