Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 11, 1-18, Jn 10, 1-10

Včerajšia nedeľa Dobrého pastiera má prívlastok „Nedeľa povolaní“.

Má to byť zároveň aj naliehavé pozvanie pre každého pokrsteného žiť „misijný rozmer kresťanského volania“. V posolstve, ktoré nám adresuje pápež František k tomuto svetovému dňu modlitieb za povolania, pripomína, že „učeník nedostáva dar Božej lásky k úteche… jednoducho sa ho dotýka a premieňa radosť z pocitu milovania Bohom a on si nemôže túto skúsenosť nechať pre seba“. 

My, ktorí dnes máme radosť a milosť počúvať Pána, vidieť ho skutočne prítomného v našom strede, spoznávať ho pri lámaní chleba, sme nesení misijnou radosťou a poháňaní dychom Ducha, ktorý nás robí prorokov Božieho slova a svedkov jeho lásky.

Pán Ježiš nám aj dnes povedal: „Ja som prišiel, aby mali život a aby ho mali hojnejšie.“ Toto slovo, ktoré bolo práve ohlasované ako dobrá správa, patrí pre všetkých – nielen pre nás! Pán Ježiš chce všetkých viesť „na nové pastviny“. Nech sme kdekoľvek, v tomto kostole alebo v rozmanitosti našich životných miest, je to hlas Pánov, ktorý sme rozpoznali. Nie je to len hocijaké slovo alebo anonymný hlas, ale Slovo Slova, ktoré sa stalo telom, a hlas toho, ktorého Boh urobil Pánom a Kristom. Je to Slovo, ktoré zahrieva naše srdcia a otvára naše oči na cestách nášho ľudstva, kde ešte musí byť ohlasované a žité evanjelium.

Kráčajme po Ježišových stopách. Apoštol Peter nám povedal, že Ježiš „nám zanechal vzor, ​​aby sme išli v jeho šľapajach“. V prvom čítaní sme počuli: Keď to počuli, uspokojili sa a oslavovali Boha, hovoriac: „Teda Boh aj pohanom daroval pokánie, aby mali život.“ Aj z tohto textu vidíme, že pre prvých kresťanov zo židovstva, nebolo jednoduché prijať pohanov do ich spoločenstva. Postupne si uvedomili, že Ježiš je Pastierom pre všetkých. Pre nás by to nemal byť problém teoretický, ale praktický. Preto nás pápež vyzýva, aby sme si uvedomili „misijný rozmer povolania“.

Turzovka, 26.4.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.