Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 30, 19-21. 23-26, Mt 9, 35 – 10, 1. 5a. 6-8 

Potreba komunikácie.

Volá sa po nej v prvom rade v rodinách, kde veľmi chýba. Televízor, tablety, mobily členov rodiny spájajú s celým svetom, ale nie s najbližšími. Dokonca spolu ani nestolujú. Potreba komunikácie medzi vládou a občanmi. Poznáme pojem „popularizátor vedy“- Človek ktorý je múdry, odborník, aj to vie povedať, vysvetliť.

Takými boli proroci – vedeli osloviť množstvo ľudí – preto robili všelijaké symbolické úkony, často hovorili „prorocky“- teda tvrdo..

V evanjeliu sme počuli: Ježiš chodil po všetkých mestách a dedinách, učil v ich synagógach, hlásal evanjelium o kráľovstve a uzdravoval každý neduh a každú chorobu. Pán Ježiš nemal problémy s komunikáciou. Vedel osloviť, podobenstvami vysvetliť ľudu transcendentálne tajomstva viery. A keďže bol s ľudom a medzi ľuďmi, zľutoval sa nad nimi, lebo boli zmorené a sklesnuté ako ovce bez pastiera. Vidíme, že Ježiš sa k ľuďom nielen priblížil, ale s nimi aj súcitil a svojou mocou aj pomáhal.

Ježiš myslí aj na ďalšie generácie a preto: Zvolal svojich dvanástich učeníkov a dal im moc nad nečistými duchmi, aby ich vyháňali a uzdravovali každý neduh a každú chorobu. Týchto dvanástich Ježiš vyslal a prikázal im... Chorých uzdravujte, mŕtvych krieste, malomocných očisťujte, zlých duchov vyháňajte. Zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte.“

Žiaľ, moc „uzdravovať, kriesiť mŕtvych“ sa nejako z Cirkvi vytratila. Prenechali sme to zdravotníctvu. Ale v duchovnom zmysle tieto dary ostali.

Turzovka, 5.12.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.