Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 17, 15. 22 – 18, 1, Jn 16, 12-15

V pondelok sme hovorili, že veľmi ľahko sa dáme „donútiť“ na to, čo nám je príjemné.

Včera o tom, že sa neradi pýtame na háklivé veci a na niektoré sa nemáme pýtať.

Dnes začneme o výhovorkách, či diplomatickej reči. V prvom čítaní sme totiž počuli ako Pavol prišiel do mekky filozofie – Atén, konkrétne do areopágu. Poslucháči mu povedali diplomaticky: „Vypočujeme ťa o tom inokedy.“ Pavol porozumel s spomedzi nich odišiel.

Ako je to s výhovorkami, diplomatickou rečou? Samozrejme je lepšie ak povieme niečo diplomaticky, ako keby sme mali odvrknúť, alebo dokonca pustiť sa do škriepky a kameňovania ako sa to stalo Pavlovi a jeho sprievodu vo Filipách a aj na iných miestach.

Každopádne musíme byť pravdiví k sebe i iným. Pán Ježiš nám dnes hovorí: Keď príde on, Duch pravdy, uvedie vás do plnej pravdy, lebo nebude hovoriť sám zo seba, ale bude hovoriť, čo počuje, a zvestuje vám, čo má prísť. Dostávame sa k ideálu. K poznaniu pravdy a hovoreniu podľa pravdy a v pravde.

Turzovka - Vršek, 20.5.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.