Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Nm 21, 4-9, Jn 8, 21-30

Duchovná obnova na TV Lux;

Prednášateľ hovoril o tom ako viedli exercície v Rwande(?). Domorodcom premietali film o umučení Pána. Jedná žena s dieťaťom na rukách opakovala: Ďakujem, ďakujem, ďakujem...

V dnešnom evanjeliu sme počuli zomriete vo svojich hriechoch. Lebo ak neuveríte, že Ja Som, zomriete vo svojich hriechoch.“ Spomínaná žena z Afriky si uvedomila, že nemusí zomrieť vo svojich hriechoch, preto opakovala slova vďaky.

V starozákonnom príbehu dostal Mojžiš rozkaz od Pána: „Urob ohnivého hada a postav ho ako znamenie; ak sa pohryzený pozrie naň, ostane nažive.“ Mojžiš teda urobil medeného hada a postavil ho ako znamenie. A keď naň pohryzení pozreli, ozdraveli.

Z kontextu sa dá vybadať, že u nich nebolo veľa vďačnosti. Ako sme počuli v evanjeliovom dialógu, u Ježišových súčasníkov bolo vďačnosti ešte menej.

Samovoľná otázka: Ako je to s nami?

Turzovka, Vršok, 31.3.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.