Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 40, 25-31, Mt 11, 28-30

Na Facebooku som objavil obrázok dvoch snehuliakov.

Jeden z nich hovorí: Nebuď smiešny. Nikto nás nevytvoril, vznikli sme náhodou zo snehových vločiek. Vtipná a múdra - nevyslovená pointa.

Prorok Izaiáš (40,25) hovorí: Zdvihnite oči k nebu a pozrite: kto toto všetko stvoril? Ten, čo vyvádza ich spočítané zástupy a všetky volá po mene. Najviac sa mi z tejto myšlienky páči záver: všetky (diela) volá po mene. V Biblii dať meno znamená: dať život menovanému, mať vzťah k pomenovanému, dať mu zmysel... A prorok ďalej krásne pridáva: nesmierna je jeho moc a sila, že ani jedno z nich nechýba. Stvoriteľovi nik nechýba v jeho otcovskej láske, v jeho starostlivosti. Preto Izaiáš dopĺňa: On dáva unavenému silu a bezmocnému rozmnožuje zdatnosť.

Kedy sa táto starostlivosť o stvorenie uskutočnila v plnej miere? Keď k nám prišiel Boží syn, Ježiš. Preto nás neprekvapuje, že hovorí: Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním (Mt 11,28).

Viem, hľadáme oddych a energiu v úplne iných veciach. Sv. Bernard učí: U Krista je trojaký príchod.

  1. Ten prvý bol v slabosti. Veď Ježiš bol prenasledovaný, trpel a zomrel na kríži.
  2. Teraz prichádza a ako mocný. A to sa nám nepozdáva. Ale je skutočne mocný. Ježiš kráča dejinami ako mocný. Ináč by jeho Cirkev už dávno zanikla. Je mocný v učení. Aj my čítame jeho slová. Je mocný v sviatostiach. Tie dávajú silu kresťanom, ktorí za neho i umierajú, a dáva ju aj nám.
  3. Tretí príchod bude v sláve. Vtedy bude definitívne triumfovať. Dúfajme, že aj my s nim.

Nebuďme smiešni ako tí snehuliaci. Máme život, silu, schopnosti od Stvoriteľa – Otca. Pozná nás po mene a dáva nám silu!

 Turzovka, 11.12.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.