Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Joel 4, 12-21, Lk 11, 27-28

Náš zrak často nie je zameraný na niečo konkrétne.

Ak náš niečo zaujme, zaostríme oči na to a bližšie si to všimneme. Venujeme tomu viac času. Vtedy ďalej „vychutnávame“ daný objekt. Tak to je aj s inými zmyslami a môžeme to rozšíriť na náš život. Často počúvame v interview: Aké je vaše životné motto? Mohli by sme tu otázku položiť aj takto: Na čo sa najviac zameriavate? Nemôžeme vidieť, sledovať všetko a všetko robiť.

Tak je to aj v duchovnom živote, vlastne vyššie napísané tu platí ešte vo väčšej miere. Zameriame sa na nejakú vec, myšlienku, tajomstvo zo života Pána Ježiša... Pomôckou v tomto je, že jednotlivé dní týždňa sú zamerané na niečo iné. Sobota je zasvätená Panne Márii.

A tak ako túto sobotu aj minulú evanjelium ako keby bolo proti jej úcte. Dnes sme počuli oko žena zo zástupu, ktorá blahoslaví Ježišovu matku. Pán hovorí: „Skôr sú blahoslavení tí, čo počúvajú Božie slovo a zachovávajú ho.“

Je to proti úcte Ježišovej matky?

Stotožňujem sa s chválou neznámej ženy, ktorá vykríkla do Ježišovej kázne. Lebo je to nepredstaviteľná česť, byť matkou Spasiteľa! Jedným dychom dodávam: Absolútne nezaslúžená výsada!

Panna Mária je blahoslavená preto, lebo počúvala Božie slovo a zachovávala ho. Je známe, minule som to spomínal, že pri obetovaní Pána Ježiša i pri púti do Jeruzalemského chrámu evanjelisti konštatujú, že Mária zachovávala tieto udalosti vo svojom srdci, aby bola stále služobnicou Pána. A v tom je Máriina veľkosť.

Opäť sme zaostrili svoj zrak na Pannu Máriu, aby sme ju velebili a tešili sa s ňou z materstva, ale aj z toho, že počúvala Božie slovo a zachovávala ho.

Turzovka, 12.10.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.