Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 18, 16-33, Mt 8, 18-22

Iste ste počuli o nejakom politikovi, že je populista.

Toto slovo je odvodené z latinského „populus“ (národ, ľud). Teda mal by to byť národovec, ľudovec. Nie je to tak. Je to človek, ktorý sa snaží vyhovieť ľudu pre svoje dobro – hovorí, čo od neho voliči očakávajú, aby si ich získal.

O Pánu Ježišovi sa nedá povedať, že bol populista. Nechcel sa vyhrievať na slnku popularity. Novinár jeho doby, Matúš, napísal: Keď Ježiš videl okolo seba veľké zástupy, rozkázal preplaviť sa na druhý breh.

Dokonca keď k nemu pristúpil istý zákonník a povedal mu: Učiteľ, pôjdem za tebou všade, kam pôjdeš. Ježiš mu odvetil: Líšky majú svoje skrýše a nebeské vtáky hniezda, ale Syn človeka nemá kde hlavu skloniť. Tak, toto populista určite nepovie. Kto by šiel za takým, čo nevie ani sebe zabezpečiť bývanie.

Dokonca jeden z jeho učeníkov, mu povedal: Pane, dovoľ mi najprv odísť a pochovať si otca. A Ježiš: Poď za mnou a nechaj, nech si mŕtvi pochovávajú mŕtvych.

Dúfam, že toho kto sa s nadšením chce stať jeho učeníkom, nechce znechutiť drsnou odpoveďou. Tomu, ktorý by ešte chcel pochovať otca neradí prestúpiť Boží príkaz o úcte k otcovi a matke, ani odradiť od skutkov telesného milosrdenstva. A toho, ktorý by sa chcel rozlúčiť s rodinou, nenahovára na nezdvorilosť. Všetkým chce iba priviesť k pevnému rozhodnutiu odovzdať svoj život Bohu, nezávisle od podmienok, či im bude umožnené to alebo ono.

Taliansky duchovný spisovateľ G. Albanese hovorí: Daroval si sa Bohu? Neplač za satanom. Pozdvihol si svoj zrak k nebu? Neponáraj sa do bahna. Vydal si sa na svoju cestu? Nevracaj sa späť.

Turzovka- Dom sv. Jozefa, 1.7.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.